Venituri lunare si nivelul lor

Cand vorbim despre venituri lunare, cred ca e important de apreciat faptul ca totul depinde de fiecare persoana in parte. Nu prea cred ca putem discuta despre aceeasi conceptie privind doua persoane diferite.  Banii pe care ii castigam intr-un fel sau altul se rezuma strict la mine sau la tine.

Am vazut o postare pe Facebook zilele astea si era vorba de minim 100.000 ron/an in digital marketing, dar ca si freelancer. Asta inseamna cam 8,333 ron lunar, dar mai vin taxe, cheltuieli etc.(daca nu ai angajati sa platesti 1% impozit, te cam arde). Personal, mi s-a parut putin, de multe ori mai bine te angajezi si ai putea castiga mai mult – depinde de domeniu.

Totusi, cand vine vorba de antreprenoriat, lucrurile se complica din punctul meu de vedere. Pur si simplu nu ai cum sa te multumesti cu 10/15.000 ron/luna deoarece nivelul de stres, responsabilitate si bataie de cap sunt pur si simplu inumane in comparatie cu un angajat sau un freelancer, cel putin daca ai o afacere clasica, unde implica foarte, foarte multe aspecte birocratice.

Eu de obicei incerc sa merg in directia de minim 100.000 ron doar profit net, fara sa consideram salariul care ar trebui sa vina lunar sa poti trai cat de cat fara batai de cap si care e diferit de la o persoana la alta, in cazul meu fiind de 5000 ron pana in ziua in care am publicat articolul acesta. Adica suma asta mi se pare cat de cat acceptabila pentru o singura persoana.

Evident, daca ai firma ta, uita de profituri si alte asemenea vise in primii ani. Nu spun ca nu se poate, dar nu te astepta sa fie ceva de la o luna la alta, ci sa ai o crestere constanta de la un an la altul folosind anumiti indicatori de performanta. Dar pana atunci ai de lucru. Mult. Extrem de mult. Si cu foarte mult stres.

Ca si angajat, cred ca poti face bani seriosi daca iti alegi un domeniu si tragi tare sa devi super bun si astfel te axezi strict sa iti faci treaba pe care o ai de facut, nu pe birocratie, bani etc.

Pana la urma totul se rezuma la fiecare in parte.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Journey Blog by Crimson Themes.