Schimbarile de temperatura influenteaza multe afaceri

Activez intr-un domeniu unde totul se bazeaza pe o anumita perioada din an, mai exact este vorba de primavara, acolo unde sezonul ar trebui sa dureze din 1 martie pana in 1 iulie. Bine, asa ar trebui sa fie in mod normal, deoarece practic, nu am nici o idee.

In anul 2021 totul a fost inca normal, in 2022, s-a decalat pana la jumatatea lunii august. Anul acesta, nu mai seamana deloc cu nici unul din anii trecuti, deoarece si in timpul sezonului sunt anumite luni cu un nivel mai ridicat sau mai scazut de vanzari, iar in situatia de fata nici una din lunile din 2023 nu le mai pot compara cu anul trecut. E o totala nebunie si in teorie ar trebui sa fie totul super, dar e vorba si de anumite produse care nu au un termen de valabilitate foarte mare. Pe langa asta, mai sunt si puii de 1 zi, care au nevoie de o atentie super mare.

In esenta, pentru mine e mai oki la nivel general deoarece nu mai e totul condensat in cateva luni de zile, dar e destul de greu de planificat fiecare an, toate stocurile, comenzile de pui etc.

Ca si comparatie, luna mai in anii trecuti a fost cea mai intensa, acum pare mai slaba decat aprilie, iar eu am facut stocuri pentru urmatoarele 3 luni de zile, dar sper sa nu ramana nimic si sa se termine cat mai tarziu, deoarece livrarile de pui se termina in data de 31 iunie si fara pui vinzi furaje la un nivel de maxim 40% fata de ce vinzi cand ai pui de 1 zi.

As fi foarte curios alte afaceri sezoniere dar din alte industrii cum stau sezonul acesta, deoarece din cateva magazine pe care le detin, situatia e la fel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Journey Blog by Crimson Themes.