Problemele de insomnie apar din nou

Niciodată nu mi-a plăcut sa dorm, să mă odihnesc. Nu înţeleg de ce. Nici nu mai ştiu câţi ani aveam, dar oricum eram mic şi trebuia să dorm mereu de amiaza/după-masă că deh, dormi, că doar aşa creşti. Un fel de, culcă-te odată. Mă uitam pe pereţi cam două ore, rareori puteam să adorm şi nimeni nu înţelegea că eu chiar nu puteam. La un moment dat m-am operat şi trebuia să dorm măcar 3 ore chiar după. Nici mă©ar 5 minute nu am reuşit.

Şi totuşi, după mulţi ani încă eu nu pot dormi noaptea. Adică, nu tot timpul. Am momente în care rup patul, de obicei după câteva săptămâni de dormit aşa câteva ore pe noapte, dar nu se întâmplă să dorm mai mult de 10 ore în două nopţi diferite. Când mă scol, zici că a intrat ceva în mine, am atâta energie, de nu îţi vine să crezi. Îmi vine sa o iau la fugă direct din pat.

E aproape ora 2 aici şi mă chinui de 3 ore să adorm că mâine am o zi foarte încărcată. Tot am stat şi m-am gândit la cauze şi de puţine ori găsesc una. Ca de exemplu, de data asta am găsit-o.

Eu nu mai beau cafea, energizante şi sucuri acidulate. La toate am renunţat acum un an aproximativ, rareori când fac excepţii. Uite că în seara asta am făcut o excepţie şi am muşcat-o. Am zdrobit o doză de cola parcă(nu mai ştiu exact dar oricum conţinea cofeină), dar una mare. Pentru mine a fost destul sa nu mai pot dormi.

Pe lângă faptul că cel mult dorm 6 ore pe noapte şi asta în cazul bun, am servit şi ceva care să îmi îngreuneze somnul. Ţin minte în primul an de facultate când am stat în cămin, erau un chin pentru mine momentele în care cineva intra în cameră noaptea când dormeam sau sforăia careva. Cel puţin am avut doar un coleg de cameră, care le dădea rar şi destul de oke, strigam şi tăcea. Costeleeeeee:)))))). Era singura variantă să nu îl trezesc:)).

Uneori mă ia groază când mă gândesc că trebuie să dorm o noapte întreagă că a doua zi am de făcut ceva important, deoarece exact atunci se întâmpla să nu pot dormi. Probabil e o chestie şi de psihic. Oricum, de acum înainte, voi renunţa la laptop şi telefon(cât pot de mult) înainte să mă culc. Am să încep să citesc seara înainte de culcare, ca oricum o bună parte din timp îl pierd pe net. De televizor nici nu se pune problema, nu avem aici şi nici nu mai folosesc de mulţi ani.

Sper sa fac treabă dacă tot renunţ la tehnologie înainte de culcare, deoarece uneori când am nevoie de inspiraţie sau odihnă, dimineaţa, nu mai apare. Şi aştept şi mă pun să citesc ceva, şi mă uit la un serial si în cel mai bun caz, apare după câteva ore, din păcate.

Sunt tare curios, sunt multe persoane care au astfel de momente, deoarece sunt ferm convins că nu sunt singurul?!?!

 

Blogger si marketer online. Conduc o agentie de social media marketing si zi de zi incerc sa invat noi lucruri noi din acest domeniu. Iti recomand sa te abonezi la mail, deoarece acolo mai ofer unele tips-uri din luma marketingului digital si al criptomonedelor.                             Aboneaza-te

2 comments On Problemele de insomnie apar din nou

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer