Prima investitie serioasa

Vine tare si prima investitie serioasa pe care initial am planificat-o diferit. Daca era sa spun asta acum cativa ani, cred ca as fi mers in directia de a investi in ceva depozit, ceva fabrica mica, franciza etc. dar lucrurile au luat-o total intr-o alta directie odata cu birocratia din Romania, care m-a cam facut sa renunt la a mai trai pe aici.

Imobiliere clar nu, ies din discutie din orice punct de vedere. Niciodata nu am fost atasat de genul asta de investitii. Poate ca mi s-a parut mult prea mare in ceea ce priveste suma de bani de care practic ai nevoie si cumva am simtit ca ma tine legat de un anumit loc.

De aceea, voi merge probabil pe partea de stock/ETF dar daca voi alege prima varianta voi investi in cateva companii din domeniul agri. In primii 2 ani sa spun cred ca o sa fie ceva usor de ordinul miilor de euro lunar, dar vreau sa nu mai stau cu banii cash in casa sau prin banca si sa merg intr-o oarecare directie – mai multe defapt, cat mai diversificat.

La tot ce tine de bursa/ETF-uri etc sunt destul de 0 barat, am mai citit eu una alta pe net, dar nimic concret. Am gasit niste cursuri care par foarte promitatoare care sa imi clarifice in mare parte tot si cred ca le voi luna viitoare, si astfel voi evita sa caut de nebun pe youtube toate informatiile.

Pana una alta, ma pun la citit si facut analiza despre subiect sa pot sa imi fac temele bine de tot si sa nu mai am parte de alte investitii esuate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Journey Blog by Crimson Themes.