Prea multe oportunități pentru cei tineri

Și eu văd care e treaba cu forța de muncă, oportunitățile, afacerile si altele atât la noi în țară cât și în exterior. În plus, am avut și eu problema asta (și uneori o mai simt) care constă în imaginile pe care mi le creez în cap în momentul în care văd afacerea altuia.

Sunt foarte sigur că mereu ce are altu e mult mai bun și de aceea, uneori am fost tentat sa merg într-o altă direcție, iar puțin mai jos, sunt câteva chestii de luat în seama și care te ajută la concentrarea pe un anumit segment. Sau așa cred eu.

Citește cât mai mult din sfera ta de activitate

Cred că e crucial să fi la curent cu toate noutățile din domeniul tau de activitate. Cu cât știi mai multe despre domeniul în care lucrezi, cu atât poți evita diverse oportunități care te distrag de la a atinge succesul dorit și te poți axa pe rezultat. Știu că e ciudat să afirm că trebuie să eviți oportunităti, însă așa și este.

De exemplu, ai o agenție de publicitate la început, când e crucial să te dedici total, iar cineva vine la tine să îți propună să deschideți împreuna un atelier de tâmplărie ca e o să fie o super-mega-afacere. Dacă te bagi și în asta, focusul e pierdut.

O afacere are nevoie de timp

Mulți prieteni de-ai mei cred că am ajuns milionar de când am agenția. Oricum nu înțeleg ei ce fac eu sau cu ce mă ocup și am început să zic că lucrez la o firmă din Cluj decât să dau detalii. Unii chiar îmi propun tot fel de afaceri în care să scoatem profit după câteva zile, adică bișniță.

Din pucntul meu de vedere, cei 2 ani(cel puțin) sunt mai mult decât necesari pentru a crește o afacere sau un proiect.

Tehnologia ne dă peste cap

Trebuie să fim conștienți de faptul că putem accesa o informație în doar câteva secunde și care acum 30 de ani, era extrem de greu de accesat iar uneori dura chiar zeci de ani. Dacă ne uităm putin pe internet, vedem tot felul de povești de succes care mai de care, însă ce e cel mai important nu se menționeaza, cel puțin nu exact așa cum e defapt.

De aceea, din punctul meu de vedere, uneori tehnologia nu e mereu ceea ce ne dorim, mai ales când lucrăm la un proiect iar acesta nu dă semne prea mari de reușită în viitorul apropiat.

Tu ce crezi, e adevărat?:)

 

 

Blogger si marketer online. Conduc o agentie de social media marketing si zi de zi incerc sa invat noi lucruri noi din acest domeniu. Iti recomand sa te abonezi la mail, deoarece acolo mai ofer unele tips-uri din luma marketingului digital si al criptomonedelor.                             Aboneaza-te

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer