Mai ramanem in Romania sau plecam toti?

Azi a fost o alta zi cu vizite pe la tot felul de institutii, inclusiv Anaf. Nu a trebuit sa platesc nici o amenda, am dus doar o noua casa de marcat la vizat(sau cum numesc ei procedura asta).

In cazul meu totul a fost oki, dar era o persoana pe la vreo 50 de ani care a intrat chiar dupa mine, in acelasi birou. Deci a fost trimis din Turda la Cluj iar de la Cluj inapoi la Turda. In acel moment a fost trimis inapoi in Cluj. Era vorba de ceva acte pentru o casa de marcat. Pe bune? (distanta e undeva la 35/40km)

Eu ma gandeam ca am pierdut in total cam o ora doar pe drum, trafic etc si acea persoana si-a pierdut cel putin o zi, pentru o chestie destul de simpla.

In acel moment chiar nu am inteles pentru ce naiba mai stau si eu in Romania, sau care e motivul pentru care trebuie inca sa ma chinui aici!?  Nu am scris foarte multe despre birocratie si despre problemele care s-ar fi putut evita foarte usor dar am multe de zis, totusi am niste magazine cu multe avize cu locatie fizica..

Dar o voi face treptat. Deja mi s-a acrit de tot si in ceea ce priveste plecarea din Romania, sigur se va intampla doar ca nu de la o luna la alta ca trebuie sa imi pun la punct tot in ceea ce priveste afacerea.

Pentru mine timpul e cea mai importanta resursa pe care o am si totusi, sa pierd ore zilnic pentru ce? Pentru a avea statutul in societate de antreprenor? No, thank you!

Nici nu vreau sa sune ca in vest e mai bine ca stiu ca nu e totul miere. Am fost in Islanda si probabil tot acolo ma voi reintoarce, dar vedem ce va fi pe anul urmator.

2 thoughts on “Mai ramanem in Romania sau plecam toti?

  1. Din pacate birocratia e mare si oamenii sunt pusi pe drumuri cand s-ar putea face ceva super lejer ca oamenii sa nu mai faca drumuri peste drumuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Journey Blog by Crimson Themes.