Întâlnirile cu românii din Islanda

În primele săptămâni de când sunt aici, nu am întâlnit nici măcar un român. Întradevăr, mai mult am fost singur prin capitală, şi chiar dacă în fiecare dimineaţă eram prin oraş, nu prea aveam cum să ştiu care din ce ţară e, doar după limba vorbită.

Mă gândeam că în Islanda, sunt foarte puţini români, sau cel puţin, nu vizitează capitala, deoarece foarte puţine persoane sunt chiar din Islanda(localnici), foarte mulţi turişti în schimb. Din lumea întreagă, în special asiatici gen chinezi, japonezi şi coreeni.  Nu ştiu cum se face, dar ăstia sunt foarte mulţi aici, s-au mutat cu tot cu familie şi au o viaţă nouă, foarte diferită.

Nebunia, a început acum câteva zile, parcă s-a spart conducta:)). Am început cu două cupluri(sau cel puţin aşa păreau) pe care i-am abordat după ce i-am auzit că vorbeau în română şi care au fost foarte happy că i-am abordat:))). Şirul poate continua, nu cred că are rost, pentru că vreau să vă povestesc cum mi-a fost ziua.. sincer astăzi am avut cea mai mare surpriză.

Unde stau eu, nu sunt magazine, nimic, aici satul are o casă în care stau eu şi încă două ferme, şi e sat mare..adică are trei case în care locuiesc oameni. Următorul e la vreo 10 km.. Oricum, azi m-am dus într-un oraş mare(1.500 persoane +/-)să îmi cumpăr mâncare şi cea mai bună metodă prin care poţi ajunge dintr-un loc în altul, e să stai la ocazie, deoarece aici nu se iau bani pe aşa ceva. Oke, făcut cumpărăturile, un ghiozdan şi o plăsoacă’ plină şi m-am pus pe marginea drumului.

La 10 minute, opreşte un tip maşina, mă urc, şi când îi zic de unde sunt se apucă de râs. Mă gândeam că e vreun neamţ, francez ceva şi va opri maşina să mă dea jos că nah.. nu era mare mirare. Tipu` era român, din Bârlad, aşa coincidenţă mai rar, cel putin pentru mine:))).

Am tot vorbit cu el şi din ce mi-a zis, românii sunt chiar mulţi pe aici, dar cum satele au o casă, două, maxim trei şi sunt la o distanţă de 10/15 kilometri, nah, e mai greu să îi întâlneşti. Acolo unde lucrează el, defapt sunt 7 români, pe care o să-i vizitez când mai am zile libere că mâine merg să vizitez un prieten din Cluj.

E o senzaţie foarte mişto când eşti abordat sau întâlneşti pe cineva din România, nu am cum să explic, pur şi simplu e ceva tare de tot.

Blogger si marketer online. Conduc o agentie de social media marketing si zi de zi incerc sa invat noi lucruri noi din acest domeniu. Iti recomand sa te abonezi la mail, deoarece acolo mai ofer unele tips-uri din luma marketingului digital si al criptomonedelor.                             Aboneaza-te

7 comments On Întâlnirile cu românii din Islanda

 • MICHAELA CIOBOTARU

  Salut.Mi s-a propus un job in Islanda pentru un an (acum traiesc in Paris) si nu stiu ce sa fac .As avea nevoie de cateva sfaturi .
  Mi se pare fenomenal ca sunt romani si in Islanda.Chiar nu imi vine sa cred si mi se pare fantastic pentru ca asa pot cere sfaturi.

  • Ştiu că e fantastic, a fost la fel şi pentru mine:). Râmăne să discutăm pe facebook, acolo unde am început:)

 • Salutari , ma-m gandit pe viitor sa split pentru in job in island dar sunt forte Putin documentat ma putrid ajuta ,??

  • Salut, ma poti cauta pe mail sau pe pagina de facebook si iti pot explica mai multe daca doresti.

   • Buna! Ma numesc Gabriela, sunt din Cluj si as dori si eu sa iau legatura cu cineva de acolo pt a ne spune cate ceva despre viata traita acolo, asta daca nu e un deranj prea mare. Multumesc!

 • Munteanu Cristian

  Salut, ma interesează și pe mine un job sau măcar ce ar trebui să știu pentru a cauta un job în tara asta. Lucrez în domeniul Hvac. Mulțumesc anticipat!

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer