De ce mulţi evită firmele şi preferă să lucreze fără acte ?

Mereu m-am întrebat asta. Oare de ce se evită formele juridice atâta timp cât ele te ajută practic, să oferi servicii in mod legal şi să eviţi alte probleme cu legea.

Bineînţeles, mi-am găsit răspunsul de curând, în momentul în care, îmi căutam cea mai bună forma juridică pentru viitoarea mea afacere, să spun aşa. Am analizat PFA-ul, SRL-ul şi chiar SRL-D-ul care pentru un tânăr oferă multe avantaje şi am rămas puţin surprins neplăcut.

Sincer, am fost uimit de faptul că dacă ai un PFA trebuie să plăteşti nişte sume mult prea mari statului ca şi taxe, ceea ce m-a făcut să mă gândesc la suma pe care trebuie sa o câştig lunar ca să am şi eu un profit acolo, că deh.. În schimb, este cea mai simplă forma juridică de administrat, fără contabil şi fără imposibilitatea de a scoate bani oricând ai nevoie.

În schimb, la SRL şi SRL-D lucrurile stau puţin mai diferit. Deşi sunt foarte avantajoase comparativ cu PFA-ul, ele tot au câteva minusuri.

Bine, oricum tot mai sigur e să lucrezi prin una din aceste forme doar că persoanele cu tentă neserioasă mereu vor evita cele trei forme juridice menţionate mai sus. O sa scriu curând despre fiecare formă în parte, cu toate avantajele si dezavantajele sale, astfel încât să înţelegi care e cea mai avantajoasă pentru tine.

Blogger si marketer online. Conduc o agentie de social media marketing si zi de zi incerc sa invat noi lucruri noi din acest domeniu. Iti recomand sa te abonezi la mail, deoarece acolo mai ofer unele tips-uri din luma marketingului digital si al criptomonedelor.                             Aboneaza-te

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer