De ce am plecat din Islanda?

În ultimii 2 ani de zile, am primit întrebarea asta de cel puțin câteva zeci de ori. Asa că, m-am decis să explic câteva lucruri care au stat la baza plecarii mele din Islanda.

Am vorbit despre Islanda, viata de acolo si tot ceea ce reprezinta traiul în țara respectivă cu peste 100 de oameni. Atât de pe blog, cât si din altă parte. Toți nu înțelegeau de ce am plecat.

Sunt foarte sigur că o parte din ei credeau că băgam minciuni si că ascund faptul că eram ceva sclav pe acolo, dar am dus-o chiar super bine si probabil la un moment dat o sa mă mut înapoi, însă nu acum.

Motivul e simplu – am vrut sa devin antreprenor si să fac treaba să meargă. Am vrut asta de tânăr. Desi am mai avut joburi de câte 2/3 luni maxim 6, de pe la 20 de ani m-am tot ocupat cu tot felul de proiecte. Unele reusite, altele esecuri. Nu mi-am dorit să fiu doar un freelancer, nu îmi place să muncesc de acasă si să fiu propriul meu angajat sau si mai rau – cel mai bun angajat dintr-o firmă. Nu ca ar fi rău asta, însă chestiile astea țin de caracterul si personalitatea mea.

În Islanda ca să ai o firma, ai nevoie de o grmadă de bani. Cel puțin una. Partea digitală e moartă total, deci mai repede ceva pe turism, e cea mai bună variantă.

Din ce am înțeles, când cineva îsi face o afacere pe acolo, se începe cu o investiție de la 100.000 euro în sus. Sigur se poate si cu mai puțini bani, însă nu cu mult mai puțin.

Am dat-o si în bară de când am venit de acolo, nu e stres, însă ăsta e motivul principal pentru care am renunțat la facultate si care mă face să ma trezesc dimineața. Bun sau rău, e ceea ce mă reprezintă!

Dacă alții se mulțumesc să fie angajați, freelanceri sau vloggeri, eu prefer să fac lucrurile să se întâmple si să existe la bază un sistem bine pus la punct.

PS: Poza nu e făcută de mine, dar e imaginea pe care o vezi cel mai des pe timp de vară. Îmi aminteste de multe lucruri:))

Blogger si marketer online. Conduc o agentie de social media marketing si zi de zi incerc sa invat noi lucruri noi din acest domeniu. Iti recomand sa te abonezi la mail, deoarece acolo mai ofer unele tips-uri din luma marketingului digital si al criptomonedelor.                             Aboneaza-te

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer