Cursurile care te transformă în tot ceea ce vrei

La fel ca şi oricare, şi eu am făcut o grămadă de cursuri, atât gratuite cât şi plătite. Cred că dintre toate, doar unul singur m-a ajutat într-o oarecare măsură. În orice caz, mai mult o introducere într-un anumit domeniu, nu vorbim despre făcut bani cu găleata sau lucruri mari, ci doar să îmi fac aşa o idee despre domeniu.

Încă sunt uimit cât de bine prind la public, serios. Ori noile cursuri, pe care le evit din toată inima sunt chiar foarte bune, ori oamenii sunt foarte creduli. Cu părere de rău, sunt sigur că varianta a doua e cea adevărată.

Nu ştiu unde mi-a ajuns una dintre adresele de mail, în ce bază de date, însă cam săptămânal primesc un mail de genul “Plăteşti acum şi în 3 săptămâni vorbeşti engleză, rusă, spaniolă sau franceză fluent”. Serios? Uneori chiar îmi vine să le răspund şi să le pun nişte întrebări stupide, nu mai scap nici cum de ei, pentru că mailurile sunt trimise tot de pe alte adrese de mail.

Deşi pentru mine sunt o prostie, văd pe diverse grupuri de facebook că oamenii fac chiar două cursuri de la agenţii diferite pentru acelaşi lucru sau pentru aceeaşi “afacere”. Unii chiar nu au ce face cu banii, altfel nu îmi dau seama de ce fac asta..

Mi-a fost demonstrat faptul că orice curs e menit sa te introducă oarecum într-un domeniu, exact cum am precizat mai sus şi oamenii cu siguranţă uita de cel mai important lucru: munca. Bine, vorbim despre cursurile alea bune care chiar te ajută nu alea care sunt gratuite şi care defapt sunt un paravan de vânzare..

Oricâte cursuri ai face, dacă nu munceşti pe rupte, mai mult decât cel mai bun prieten al tau sau mai mult decât vecinu’ care face bani şi când doarme, totul e în zadar. Având oarecum o experienţă în acest domeniu, din păcate, mereu voi evita persoanele care vor să îmi vândă un astfel de curs, la fel cum am făcut cu tot ce înseamnă ştiri si presă.

Blogger si marketer online. Conduc o agentie de social media marketing si zi de zi incerc sa invat noi lucruri noi din acest domeniu. Iti recomand sa te abonezi la mail, deoarece acolo mai ofer unele tips-uri din luma marketingului digital si al criptomonedelor.                             Aboneaza-te

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer