Cum te poţi asigura că eşti plătit pentru munca ta?

Nici nu mai ştiu de câte ori nu am fost plătit pentru serviciile mele şi văd că istoria se repetă. Probabil aici, eu am cea mai mare parte din vina, deoarece nu mă învăţ minte şi am încredere în oricine. De data aceasta, chiar e frustrant, deoarece proiectul la care am lucrat s-a întins pe o perioada lungă de timp şi m-am trezit, din nou, fără o răsplată. E chiar frustrant..

Chiar am stat şi m-am gândit, care ar fi metodele prin care aş putea evita pe viitor astfel de situaţii, deoarece m-am săturat să lucrez la ceva anume, zi şi noapte, şi la urmă, nici măcar un semn să nu mai primesc, mai ales atunci când eu insist pe a primi un răspuns.

1. Plată Înainte de proiect

Dacă nu eşti programator de aplicaţii sau dacă nu lucrezi cu bugete de zeci de mii de euro, atunci cred că metoda asta e cea mai convenabilă pentru tine. Şi nu îţi face probleme dacă nu mai comandă de la tine respectivul, atâta timp, cât ai o notorietate care să îi inspire încredere, atunci totul ar trebui să fie în regulă. Şi dacă totuşi, colaborarea nu mai începe, înseamnă că cel care te-a contactat, a cam vrut să te arajeze să spun aşa. Deci, bucură-te, că altfel păţeşti ca şi mine..

2. Plata la comenzi mici şi periodice

Ar mai fi o alternativă oke prin care poţi evita ţepele şi care se refera la o plată zilnică sau chiar săptămânală. Acuma, depinde foarte mult şi de domeniul de activitate, presupun că pe partea de design e mai greu. Dar totuşi, e bine să te fereşti de plata la final de proiect. Cel puţin pentru mine, e foarte aiurea, nu am o experienţă foarte oke din punctul acesta de vedere, mai ales că eu din serviciile oferite trăiesc..

Probabil ar mai fi şi alte metode, gen contracte, însă dacă e vorba de proiecte de câteva sute de lei, nu prea cred că se merită. Tu mai ştii şi alte metode să eviţi ţepele?

 

Blogger si marketer online. Conduc o agentie de social media marketing si zi de zi incerc sa invat noi lucruri noi din acest domeniu. Iti recomand sa te abonezi la mail, deoarece acolo mai ofer unele tips-uri din luma marketingului digital si al criptomonedelor.                             Aboneaza-te

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer