Cum sa citesti o carte?

Am vazut tot felul de reclame pe Facebook cum ca unele persoane citesc o carte pe zi sau ceva de genu. Mereu am fost.. cum naiba reusesc unii ca abia daca citesc o carte pe saptamana, conditia fiind sa nu fie grea ca si continut si cu prea multe pagini. Ulterior mi-am seama ca totul e vrajeala, dar asta a fost acum ceva ani buni.

Am incercat toate variantele posibile dar cam nimic nu a functionat la mine. Prin facultati, profesorii vin la cursuri constant dar pun accent pe ultima perioada din sesiune sa ofere toate materialele de invatat pentru studenti. Situatia la mine e diferita, deoarece am o problema in a retine ceea ce citesc si foarte greu am gasit o varianta optima.

Mai exact, este vorba de sistemul prezentat in acest video de Matt D’Avella. Sistemul e bine structurat, dar fiecare trebuie sa il adapteze dupa propria persoana si in plus iti ia pe putin 3/4 luni sa il implementezi corect si sa te obisnuiesti cu el, si eu am avut multe tentative de a renunta.

L-am testat dar l-am adaptat, adica acele cutii separate ale informatiei pe care doresti sa o inveti, le-am redenumit si am creat niste vizualuri in asa fel incat sa functioneze cat mai bine la mine.

Problema e faptul ca am trecut prin 12 ani de scoala si 2 facultati si nimeni nu ne-a prezentat ceva legat de modul in care ar trebui sa invatam in functie de creierul nostru. Un singur profesor ne-a atentionat cu privire la faptul sistemul de invatare e diferit pentru fiecare student, dar totusi, la finalul cursului ne-a spus ce carte avem de invatat pentru examen si cam asta a fost.

Evident, cu acel sistem ai nevoie de foarte mult timp in ceea ce priveste functionarea sa, iar acum o carte ajung sa o citesc in aproximativ 20 zile, uneori mai mult, alteori mai putin dar ideea de baza e ca ai nevoie de timp sa il poti implementa. De exemplu, cartea Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace cred ca e una din cele mai grele carti pe care le-am citit si analizat vreodata. Au trecut 10 zile si inca nu am ajuns la 30% din carte, dar abia acum a inceput sa fie mai interesanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Journey Blog by Crimson Themes.