Cum motivăm oamenii să lucreze?

Am un prieten bun care nu îsi poate deschide un magazin deoarece nu găseste angajati. Are nevoie de 3 înca de la început. Eu îi pierdeam dupa primele discutii cu ei, după ce stabileam totul. Primeam un mesaj:)).Bine, erau mai multi colaboratori dar na.

Tot prietenul meu de mai sus a fost anuntat de o angajata(mai exact fosta angajată), să îsi gasească pe altcineva în locul ei, că ea nu mai vine din Anglia. Asta se întâmpla dumincă seara, iar luni la 7 trebuia să fie la”birou”. A plecat si ea un weekend..

Un alt prieten, lucreaza sofer pe dubă si imi povesteste modul în care seful său se zbate să țină măcar 10/12 angajati constant. Din ce am înțeles, asa cum vin si pleacă. Nu înteleg de ce se mai baga si mai incurcă omul dacă nu sunt în stare să lucreze mai mult de 2 zile.

Oricum, după lungi nopți de analiză, am ajuns la concluzia că defapt motivația e problema. Bine, dacă am mări partea financiară cu siguranță am avea angajați, însă unele afaceri, chiar nu îsi permit. Anul ăsta, dacă totul iasă bine, o sa am nevoie de vreo 3, dar norocul meu e ca ma pot duce si la salarii către 3000 ron. Vorbesc de persoane necalificate, care nu trebuie să plătească chirie.

Oricum, o să văd către finalul anului, deoarece abia atunci poate o să încep si eu să angajez.

Majoritatea prietenilor care au angajati, nu le găsesc o motivație pentru care să le vină dimineața la muncă. Am avut lungi discutii pe tema asta cu niste prieteni care abia îsi tin afacerile la un profit de 4/5000 ron/luna cu 2 angajati.. si aia shcimbati la 3/6 luni maxim.

Indiferent ce spun unii, până la proba contrarie, eu rămân la părerea mea: mai multă motivație din partea angajatorului si partea financiară cât mai avantajoasă.

ps: Am făcut referire doar la angajați necalificați!

ps2: zona mea e plină de persoane care nu lucreaza!

Blogger si marketer online. Conduc o agentie de social media marketing si zi de zi incerc sa invat noi lucruri noi din acest domeniu. Iti recomand sa te abonezi la mail, deoarece acolo mai ofer unele tips-uri din luma marketingului digital si al criptomonedelor.                             Aboneaza-te

2 comments On Cum motivăm oamenii să lucreze?

  • Vin vremuri foarte frumoase pentru business-uri. Toata lumea se plange de forta de munca, dar le dau dreptate si celor care aleg sa plece din tara pentru ca diferentele sunt enorme… daca n-ai ceva stabil aici… e usor sa te integrezi in afara, sa treci de la cateva sute la mii.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer