Cum aleg la ce banca sa detin un cont curent?

Grea asta cu bancile. Am avut la cel putin 7 banci conturi curente si carduri – personal nu pe firma. Le-am facut, o perioada nu le-am mai folosit, am mers la o alta banca si acolo am primit poezia, haideti sa va fac si un cont curent si un card ca avem o oferta tare buna. Bine, faceti doamna..

Pana la urma, le-am inchis cam pe toate, adica mi-a ramas unul si altul in progres de inchidere. Chiar si la firma, am avut la moment dat la vreo 3 conturi, si 2 POS-uri/magazin si il foloseam doar pe unul si tot asa dar bani decartam luna de luna:)). Pana la urma am renuntat la obiceiul asta si mi-am creat o automatizare sau o regula daca pot sa spun asa in ceea ce priveste alegerea bancii la care sa imi fac cont, si am cateva elemente pe care le analizez: (desi cel putin cativa ani nu cred ca va mai fi cazul)

  1. Pot sa imi fac sau sa inchid un cont curent fara sa merg intr-o sucursala? Daca raspunsul e nu, tai de pe lista fara sa discut.
  2. Cat de mare e banca? De obicei incerc sa evit bancile super mari, deoarece au niste proceduri care mai mult te incurca si daca esti client mic, nu prea contezi deloc si aleg bancile medii sau mici dar nu alea de care nu ai auzit deloc.
  3. Care sunt comisioanele si taxele aferente? Pana la urma de ce sa platesc niste comisioane asa doar ca vor ei?
  4. Care e reputatia bancii? Fiecare avem experiente bune si rele cu fiecare banca dar analizez si aspectul asta.
  5. Pot sa fac depuneri dupa ora 17? Nu e ceva decisiv, dar conteaza si asta(cel putin in cazul celor care prefera cash-ul e important)

Inca nu am facut nici un fel de analiza a anului 2022 privind taxele, comisioanele si tot ce tine de partea asta dar cred ca s-au adunat atat pentru mine personal, cat si pentru firma de ma va lua durerea de cap. Asa ca de acum in colo o sa am mare grija la partea asta. Astazi, cand am scris acest articol in 21 februarie 2023 sunt in proces si la orice banca m-as duce sa inchid, tot se gaseste cate o oferta buna buna sa nu inchid cumva.. :)))

 

2 thoughts on “Cum aleg la ce banca sa detin un cont curent?

  1. Eu iau in calcul foarte mult reputatia bancii , numarul de clienti si bineinteles sa aiba chestia sa pot primi bani instant in cont la orice ora din zi si din naapte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Proudly powered by WordPress | Theme: Journey Blog by Crimson Themes.