Ce înseamnă şi reprezintă acel sistem de barter pentru un freelancer

Că tot a venit vorba de aşa numitul sistem de barter între mine şi cu client nou de-al meu, am zis să fac şi un mic articol pe tema aceasta, că oricum, nu am găsit pe google ceva concret, doar în termeni legali. Până în momentul de faţă nu am încheiat nici un contract în acest sens, toata experienţa mea în acest sens fiind în calitate de freelancer, pe bază de încredere să spun aşa.

De aceea, nu pot sa spun ce fel de contract ai nevoie, unde să apelezi ca să înţelegi mai bine în ce constă, ce se întâmplă dacă una din părţi nu-şi respecta promisiunea, articolul făcând strict referire la o înţelegere amiabilă.

Ce înseamnă sistemul de barter

Ce înseamnă sistemul de barter ?

Chiar dacă este un termen relativ nou pentru tine, nu trebuie să te sperie, explicaţia sa, putând fii făcută în doar câteva propoziţii. Astfel, ca să înţelegi mai bine, vom da un mic exemplu. Să zicem că tu oferi servicii seo, şi te contactează cineva care îţi acceptă oferta, ea fiind în valoare de 1000 ron. Şi ca să evite să te plătească din diferite motive, acel client îţi poate propune ca în locul banilor şa îţi ofere produse sau serviciile pe care el le prestează.

Simplu ca bună ziua, tu lucrezi pentru el, în timp ce el te plăteşte prin servicii. Astfel, indiferent de ce fel de servicii vei avea parte în urma înţelegerii, îţi recomand să ţi cont de acest sistem, deoarece uneori îţi oferă foarte multe avantaje, aspect pe care îl pot garanta din experienţă personală.

Bineînţeles, valoarea serviciilor pe care ţi le oferă trebuie să fie egală cu valoarea serviciilor pe care tu i le oferi, în caz contrar vei lucra puţin cam mult pentru ceea ce îţi oferă el. În plus, aici există şi un mic dezavantaj, şi care face referire strict la faptul că unele persoane, pot să te lase cu buza umflată. De aceea, nu te arunca la tot felul de indivizi, care îţi promit marea cu sarea, deoarece în cea mai mare parte ei doar cu asta se ocupă: ţepe. Încearcă să te axezi pe astfel de schimburi cu persoane care sunt destul de cunoscute şi care îţi oferă garanţia că se ţin de promisiunea făcută.

Cum te ajută sistemul de barter ?

Probabil, avantajele sale au fost înţelese din cele menţionate mai sus, însă ca să înţelegi mai bine, indiferent care este nevoia ta, vei putea avea parte de anumite servicii fără să plăteşti, mai ales dacă eşti la început.

În plus, foarte multe persoane sunt deschise la acest gen de înţelegeri, beneficiile sale fiind foarte avantajoase. De aceea, îţi recomand şi ţie să ţi cont de rândurile de mai sus, şi atunci când este cazul, propune-le clienţilor tai să vă înţelegeţi prin acest tip de sistem.

Concluzie

Ceea ce mai trebuie să mai ştii despre acest sistem, face referire tocmai la partea sa contractuală. Deoarece încă nu am făcut nici un fel de contract pentru un sistem de barter, nu pot să vă dau sfaturi, experienţa mea în acest sens, fiind egală cu zero.

Însă dacă este un freelancer, ai toate motivele să profiţi de sistemul de barter, şi de aceea îţi urez mult spor!

Blogger si marketer online. Conduc o agentie de social media marketing si zi de zi incerc sa invat noi lucruri noi din acest domeniu. Iti recomand sa te abonezi la mail, deoarece acolo mai ofer unele tips-uri din luma marketingului digital si al criptomonedelor.                             Aboneaza-te

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer