Cât de importantă este o facultate?

În ultimii ani, a apărut un curent, dacă pot să spun asa, prin care, lumea indeamnă tinerii către facultate. Nu spun că e rau, doar că din punctul meu de vedere, nu cred că facultatea e pentru toată lumea. Adică, din moment ce nu ai gânduri serioase vizavi de profesia pe care ti-o doresti pentru tine, atunci las-o baltă, deoarece doar pierzi timp.

Bineînțeles, când discutam de profesii precum avocatura, contabilitatea si altele de acest gen si care nu pot fi realizate fără studii superioare, să treci si prin această etapă, e chiar de înțeles.

Chiar si eu am renunțat la facultate să mă pot ocupa mai bine de ceea ce doresc si ceea ce consider ca e mai important pentru mine. Bine, au fost mai multe motive, pentru care am renuntat deoarece simțeam că ceea ce îmi doresc de la viață merge într-o altă direcție, insa în ansamblu, chiar nu îmi pare rău(desi e putin cam devreme), si chiar mă bucur că am trecut peste toate cuvintele primite din partea cunoscuțiilor si mi-am văzut de treaba mea.

Astăzi am fost să îmi rezolv ultimele chestii pe la facultate si am văzut o grămadă de studenți care nici ei nu stiau ce caută acolo, dar ei erau prin anul 3/4. Prima întrebare care mi-a venit în cap, a fost dacă toți se vor angaja ca si ingineri în următorii 2/3 ani? Pe naiba, din gereatiile mai mari, abia 30% lucrează în domeniu(si asta e un procent foarte bun), iar restul ori s-au angajat pe unde au putut ori si-au deschis ceva, doar ca procentul celor din urmă, e chiar infim din ce mi-am dat seama.

Nu înțeleg cum unele firme mai caută angajati doar cu studii superioare. Acum ceva timp, am văzut un anunț de angajare, compania în cauză căuta un specialist ppc, dar care trebuia să fie multi-experimentat si multi-talentat. Pe langa faptul ca omul trebuia să aibă cunosțiințe în domeniu si să ofere rezultate, i se mai cereau două facultăți, printre care cea de marketing era o necesitate + limba engleză si germană. În plus, era scos in evidență faptul că ei căutau un tânăr ambițios, chiar un extraterestru dar au omis să spună asta.

Personal, tind să cred că bac-ul e important că deh, toți trăim în societate si oamenii fără bac sunt văzuți altfel din păcate, dar în ceea ce priveste facultatea, consider că trebuie făcută dacă vrei să profesezi într-un domeniu anume.

 

Blogger si marketer online. Conduc o agentie de social media marketing si zi de zi incerc sa invat noi lucruri noi din acest domeniu. Iti recomand sa te abonezi la mail, deoarece acolo mai ofer unele tips-uri din luma marketingului digital si al criptomonedelor.                             Aboneaza-te

2 comments On Cât de importantă este o facultate?

  • Si eu am renuntat la facultate fix inainte de licenta. Aveam un job care-mi placea si nu mai avea timp, asa ca am renuntat. Sincer, pana in momentul de fata nu regret deloc, nu pot sa spun ca m-am lovit de situatii in care mi-ar fi trebuit diploma.

    Ai mei nu au fost de acord, dar pana la urma s-au resemnat si m-au lasat sa fac ceea ce am vrut. Sunt multi care fac facultatea pentru ca-i fun sau pentru ca e la moda…

    • Eu m-am lasat in anul 3 chiar dupa prima sesiune(mai aveam inca un an), am mai fost de cateva ori si pe urma gata.

      Eu tind sa merg mai mult către antreprenoriat, acolo unde diploma de facultate e chiar degeaba. Pana la urma, totul se rezuma la noi si la ceea ce vom face in viitor. 🙂

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer