Au trecut primele două săptămâni de lucru în Islanda

Într-un final, am început lucru. Deja au cam trecut cam săptămâni de când m-am mutat în oraşul unde am primit casa pentru a locui. Bineînţeles, nu singur, momentan suntem patru persoane aici dar peste câteva zile mai vine încă o persoană cel puţin. Oricum, casa e foarte mare, sunt vreo 12 dormitoare.


În prima săptâmână, am prins doar o zi mai urâtă cu vânt puternic si ploaie dar în rest a fost destul de oke, asta având în vedere că în fiecare zi am lucrat doar lânga un gheţar dar în a doua, zilnic a plouat. Oricum, e mai cald decât am crezut, eu înainte să plec mi-am cumpărat la haine de munte de nu ai idee… Am dat vreo 300 de euro pe ele şi asta având în vedere că au fost la mega reducere, deoarece eu le-am cumpărat în perioada de vară aproape, deci..

Eu nu am mai lucrat deloc într-o altă ţară, dar sincer islandezii ăstia sunt super oke ca şi angajatori. Nu te stresează cu munca, fără strigături şi bineînţeles înainte de toate prima dată fac ei munca ta să vezi cum trebuie făcută. Ei merg foarte mult şi pe încredere, la fel cum am pătit pe aeroport, de aceea ar fi bine dacă ajungi aici să te ti de cuvânt.

Cel mai mult îmi place zona în care stăm, chiar e foarte tare aici. Am o privelişte de pe geam extrem de frumoasă şi casa asta e pregătită pentru ceva elevi, deci are absolut tot pentru a găti. Nici nu vreau să ştiu cât au cheltuit ăstia pe noi, deoarece ne-au cumpărat totul.

Privelişte din Islanda
Privelişte din camera mea

Am avut 2 zile libere în care am profitat de job şi m-am plimbat putin cu bărcile şi am vizitat zona. În următoarea zi liberă, o sa şi plec direct pe munţii ăstia din zona unde stau, neapărat trebuie să ii vizitez. Dacă aici nu am unde sa merg şi ce să vizitez, atunci sincer nu ştiu unde aş putea merge să profit de natură.

Şi bineinţeles, orice atracţie turistică pe care o are ţara asta are câte ceva de oferit. În altă ordine de idei, dacă vrei să vizitezi ceva aici şi trebuie să plăteşti o taxă, prima dată asigură-te că ai banii necesari, deoarece aici preţurile sunt mega mari. Ca de exemplu, 10 oua le poţi cumpăra la vreo 20/25 ron, cam asta e un preţ mic, din cel mai ieftin supermarket al lor, Bonus.

În ansamblu, e mai bine decât mă aşteptam, mai ales că ne-au făcut şi internetul. Nu îmi pare deloc rău că am făcut anumite sacrificii să plec mai repede din România, deoarece oricum situaţia nu era tocmai de partea mea.

Vara în Islanda

Blogger si marketer online. Conduc o agentie de social media marketing si zi de zi incerc sa invat noi lucruri noi din acest domeniu. Iti recomand sa te abonezi la mail, deoarece acolo mai ofer unele tips-uri din luma marketingului digital si al criptomonedelor.                             Aboneaza-te

3 comments On Au trecut primele două săptămâni de lucru în Islanda

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer