Cum ne desfăsurăm activitatea pe internet?

Am auzit si eu din greseală faptul ca în perioada următoare, cei care au avut încasări pe persoană fizică în ultimii 5 ani de zile, urmează să primească o citație prin care să îsi plătească contribuțiile la stat sau cel puțin asa se vrea. Nu stiu exact cum e situația, însă un lucru e cert, taxele trebuie plătite.

Asadar, având în vedere faptul că, trebuie să îți faci calcule serioase când prestezi anumite servicii pe internet, trebuie să te gândesti la un mod cât mai practic si benefic pentru tine ca să încasezi acei bani.

PFA-ul, e mai scump dar mai simplu, fără bătaie de cap, si care îti asigură comoditatea.

SRL-ul, e mai ieftin, defapt cu mult mai ieftin decât PFA-ul, însă ai anumite obligații ceea ce inseamnă că e multă birocrație. De SRL-D nici nu mai are rost să amintesc si de II, nu cunosc, nu am avut nici o tangenta.

Atata timp cât nu esti angajat, si prestezi servicii online, din punctul meu de vedere, ai nevoie de o modalitate cât mai comoda pentru tine ca să incasezi banii, asta daca vrei să nu ai probleme si nebunii pe cap. Din punctul meu de vedere, orice forma, e mai avantajoasa decat niciuna si totul se raportează la tine, deci pentru unii PFA-ul e o alegere mult mai oke.

Asta e prima chestie.

În ultima perioadă am fost contactat tot mai des de anumite firme pentru prestarea unor anumite servicii. Totul bine si frumos, până ajungem la contract. Când insist că doresc să fie semnat înainte să mă apuc de treabă mai ales pentru cei care promit colaborare de lunga durată, dintr-o dată se lasă o tăcere profundă:))

Pauză totală, cu toate că au contractul pe mail, trimis, frumos, aranjat, pregătit de semnat.

În situațiile astea, cuvintele nu mai au nici un rost, deoarece din moment ce primeam inițial de muncă pentru cel putin 3/4 zile, îmi dau seama că după prestarea serviciilor, plata nu o să mai fie făcută. De aceea, pentru mine, indiferent de situație, contractul reprezinta o necesitate, deoarece pot evita muuult mai usor anumite țepe de la anumite firme “serioase”.

Bine, mai sunt firme care nu mai fac plățile nici cu contract, si bagă tot felul de motive sau pur si simplu, fiind sume de 100 – 1000 ron, nu mai vor deoarece se gândesc că lasa, oricum nu au ce să ne facă. În plus, mai sunt firme care îsi respectă clienții si colaborările foarte bine si din fericire, astea sunt mult mai multe, deci nu vreau să generalizez.

Asa că din pucntul meu de vedere, tot ce ține de freelancing dar fără o factură/contract, chiar nu mai are rost că până la urmă tot trebuie să îți plătesti taxele.

Blogger si marketer online. Conduc o agentie de social media marketing si zi de zi incerc sa invat noi lucruri noi din acest domeniu. Iti recomand sa te abonezi la mail, deoarece acolo mai ofer unele tips-uri din luma marketingului digital si al criptomonedelor.                             Aboneaza-te

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer