7 lucruri pe care le-am învăţat în 2016

În articolul de ieri, am zis că voi reveni astăzi cu o listă de lucruri pe care le-am învăţat în 2016 şi de care voi ţine cont anii următori. Astfel, în acest articol o să vorbesc doar despre ce am învăţat în acest an, şi care într-un fel s-au altul cu siguranţă mă vor ajuta în anii următori. Ca şi o idee generală,  anul acesta am pus un accent foarte mare pe muncă şi proiecte online, de aceea, o buna parte din lucrurile pe care le voi menţiona vor face referire la acest aspect, dar nu numai.

Vârsta reprezintă doar un număr

Momentele şi întâmplările de anul acesta, m-au învăţat că în mod clar, vârsta nu trebuie să reprezinte în mod clar o anumită cunoştiinţă sau anumite apritudini, deşi totuşi vârsta uneori este importanţa ca să-ţi dai seama de anumite lucruri despre un om. Am întâlnit oameni cu mult mai mici ca şi mine dar care au reuşit să facă nişte lucruri foarte faine, dar si oameni care au o vârstă mai mare ca şi a mea, şi nu fac diferenţa între bine şi rău (din păcate).

Munca stă în spatele reuşitelorMuncă

Pâna nu încerci, nu ştii. Anul acesta, am avut plăcerea să lucrez cu mulţi oameni şi la multe, multe proiecte şi care în mod clar m-au determinat să dau tot ce pot, mai ales ca experienţa mea în anumite domenii a fost aproape zero, însa am reuşit să învăţ repede. Astfel, indferent ce vorbeşte lumea, şi ce articole citeşti pe internet, să ştii că succesul unui proiect pe lângă investiţie, are nevoie de foarte multă muncă, uneori chiar titanică, mai ales când banii nu sunt punctul tău forte în cazul de faţă.

MLM-ul reprezintă o tâmpenie

La începutul anului, am intrat ca fraierul într-o tâmpenie de afacere MLM, care m-a încurcat foarte mult în realizarea unor lucruri personale. Din păcate, a durat ceva pâna să-mi dau seama(şi nu singur)  că totul e o înşelătorie. Bine, în tot acel timp, am cheltuit destul de mulţi bani, însă nu neapărat ca şi investiţie directă, însă cel mai mult rău îmi pare după timpul pierdut. Astfel, cu siguranţă niciodată nu o să mai intru într-o astfel de afacere, şi mereu o sa recomand cunoscuţilor să evite genul ăsta` de afacere.

Nu mai trăi în trecut

Undeva în partea a doua a anului, mi-am dat seama că dacă voi continua să trăiesc în trecut, deloc nu mă ajut. Mai ales dacă amintirile la care mă tot gândesc nu sunt cele mai pozitive. Asă că, înainte să te apuci de ceva, lasă trecutul în urmă, mai ales cel care nu îţi creează cea mai bună stare, totul a trecut, trăieşte momentul, cu gândul la viitor.

Gândeşte pozitiv dacă vrei să ai parte de lucruri frumoase

Anii trecuţi, chiar pot să spun că am avut nişte întâmplări nu tocmai fericite, şi mereu aveam impresia că mi se întâmplau toate mie. Anul acesta, am învăţat spre fericirea mea, cum să evit toate acele lucruri urâte, gândirea pozitivă fiind în cazul de faţă aspectul care face diferenţă.

Visează mare

Dacă te rezumi mereu la a avea şi tu cât de cât acolo, să o poţi duce fără să mori de foame, cu siguranţă o să trăieşti la limită. Anul acesta, am învaţat că doar cu vise mari, vei putea să ajungi acolo unde vrei şi să ai parte de ceea ce îţi doreşti cu adevărat. Aşa că, nu te rezuma la a fii şi tu la nivel cu ceilalţi şi vizează cât mai mult.

Astfel, am tras linie, şi în noul an voi intra cu mult mai multă poftă de muncă şi cu mai multe vise şi planuri. La mulţi ani!

 

Blogger si marketer online. Conduc o agentie de social media marketing si zi de zi incerc sa invat noi lucruri noi din acest domeniu. Iti recomand sa te abonezi la mail, deoarece acolo mai ofer unele tips-uri din luma marketingului digital si al criptomonedelor.                             Aboneaza-te

6 comments On 7 lucruri pe care le-am învăţat în 2016

 • Mi-ai luat-o inainte cu articolul acesta! :))
  La multi ani plini de realizari pe toate planurile! 🙂

 • Mulţumesc, la fel şi ţie Delia. 🙂

 • Sa ai un an 2017 plin de reusite: atat pe plan personal cat si financiar.
  Si orice s-ar intampla… mergi inainte. Tine minte: invingatorii nu renunta niciodata! 🙂

  • Iti multumesc pentru încurajare. Cu siguranţă, voi face din 2017 un an aşa cum îmi doresc. La fel îţi doresc şi eu ţie, mult succes şi cât mai multe realizări.

 • “MLM-ul reprezintă o tâmpenie”

  Asta am aflat si eu dar din pacate in 2017. Culmea in 2015 nu m-a tentat dar apoi m-a abordat cineva cu alta colaborare. Acum ca ma gandesc singura diferenta era de marketing, in rest nimic schimbat. Mie sincer imi pare rau si de banii pierduti, nu doar de timpul pierdut cu conferinte, prezentari cu prietenii si altele de genul 🙁

  • Astia sunt peste tot, mereu dai de ei, mai nou racoleaza foarte usor si pe facebook. Chiar vazusem pe profilul unui prieten o discutie acum ceva timp ceva comentarii de la un tip care tot incerca sa il introduca in ceva sistem de genul acesta.

   Conferintele alea ma terminau si pe mine, dar macar bine ca ne-am dat seama si nu am stat ani intregi prin chestiile astea si acum le putem evita.

Leave a reply:

Your email address will not be published.

Site Footer